נסיון להרות לאחר הריון כימי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/01/2022 | 22:35 | מאת: נועה

שלום אני לאחר הריון כימי (בדיקה ביתית חיובית בפס חלש יום לאחר האיחור, לאחר יומיים עשיתי בטא-17, לאחר יומיים דימומים ולאחר שלושה ימים בטא קטן מחמש). לפני יומיים הסתיים לי הדימומים (שכנראה נבעו מההריון הכימי כי הם היו יחסית מועטים לעומת וקלילים לעומת וסת). בבדיקת אולטרסאונד לא נצפה כלום. השאלה היא לגבי נסיון להרות שוב. רופא אחד אמר לי שאין בעיה להתחיל כבר עכשיו עוד טרם הופעת המחזור הראשון ומנגד רופאה אחרת אמרה להמתין ולנסות רק לאחר הופעת הוסת הראשונה. אשמ להבין מה הסיבות לשתי ההמלצות השונות ומה באמת נהוג להמליץ.

01/02/2022 | 11:53 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום נועה, אני לא מכיר המלצה להמתין חודש לאחר הריון כימי. אני ממליץ לנסות ללא המתנה לוסת נוספת. הריון כימי אינו הריון שנגמר כל כך מוקדם עוד לפני שראו אותו באולטרה סאונד. מאחל לך בהצלחה בנסיון הבא! בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון