גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/01/2022 | 13:41 | מאת: מור

שלום אני באמצע שנות ה20 לחיי ואינני פעילה מינית. האם אני אמורה לעבור בדיקת pap? האם זה בכלל אפשרי במצבי? דבר שני- מכיוון שאינני פעילה מינית האם אני עדיין יכולה לעשות חיסון נגד וירוס הפפילומה? דבר שלישי- האם בדיקת MRI יעילה בגילוי סרטן צוואר הרחם?

30/01/2022 | 16:57 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום מור, סרטן צואר רחם נגרם לרוב ממחלת מין שקרויה וירוס הפפילומה. אם אין יחסי מין אין פפילומה. באוכלוסיה בסיכון רגיל פאפ מתחיל מגיל 25. באוכלוסיה בסיכון גבוה מתחילים קודם חיסון פפילומה מומלץ יותר לפני תחילת יחסי מין. אפשר כם אחרי אבל הכי יעיל-לפני. גילוי גושים בmri אפשרי מגודל מסויים אך זו לא בדיקת הבחירה לכן

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון