היריון לאחר תסמונת HELLP

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/12/2021 | 21:54 | מאת: ליאת

אני בת 39 ואם לארבע ילדים .לפני שנתיים בהריוני הרביעי בשבוע 36 בעלי הבחין שאני מעורפלת הכרה ומתנשמת ואז פירכסתי .בעלי הזמין מדא והונשמתי ובבית חולים אובחנתי עם תסמונת HELLP וככל הנראה ARDS .ערכו לי ניתוח קיסרי בהול והתינוק לא שרד ,כמו כן היה לי Posterior Reversible Encephalopathy Syndrome ובצקת מוחית , בנוסף היה ירידה בתפקוד הלב ,ה EF היה 40 אחוז והיתה אבחנה מבדלת בין Peripartum cardiomyopathy לבין טקצובו .הלב התאושש מהר מאוד תוך 3 שבועות ל EF של 60 אחוז .טיפלו בי יפה בבית חולים ושוחררתי לבסוף וחזרתי לעצמי בלי שום נזק .מה הסיכוי שהארוע הזה יחזור על עצמו בהריון הבא ? תודה רבה

02/01/2022 | 12:25 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, יש סיכוי סביר בהחלט שתהיה רעלת הריון בעתיד. לכן טרם תכנון הריון עליך לפנות למרפאת טרום הריון כדי להערך חכך (רוב הסחכויים שיידרש ליטול אספירין ומעקב מיוחד).בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון