פחד לחזור לשגרה לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/12/2021 | 16:36 | מאת: אדי

שלום, אני בת 40 ולפני כחודשיים עברתי ניתוח חירום לכריתת הרחם בעקבות סיבוך של ניתוח להוצאת מיומה גדולה. עברתי טראומה קשה והייתי בסכנת חיים בגלל איבוד דם רב. מאז אני לא מצליחה להשתחרר מהפחד ששוב אאבד דם וממש מפחדת לחזור לשגרה מלאה. שאלתי לגבי יחסים עם בעלי.. אני עדיין לא מוכנה לזה כי הבנתי שהנרתיק תפור ואני יודעת שהעומק שלו מאוד קטן. חוששת מאוד שאפצע כתוצאה מהיחסים ואסבול שוב דימומים.. איך זה עובד עכשיו? האם האיבר יותר ארוך מהנרתיק וזה מסוכן?

02/01/2022 | 12:19 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום אדי, הפחד שאת מתארת הוא נורמלי ומובן. ראשית יש לחזור ליחסי מין בקצב שלך ולפי רצונך. ולא לפני 6 שבועות מהניתוח. זה לא דבר לחוץ. יש לבצע בדיקת ביקורת לאחר ניתוח במרפאות בית החולים המנתח ובהתאם לבדיקה שם (אם תהיה) להתייעץ על כך. בפעמים הראשונות להתנהל בעדינות. הנרתיק הוא איבר גמיש ואם לא קוצר משמעותית בניתוח, סביר להניח שלא יהיו בעיות. בהצלחה.

02/01/2022 | 12:37 | מאת: אדי

עברו קצת יותר מחודשיים מאז הניתוח וביצעתי כבר בדיקת ביקורת בה הכל נמצא תקין, אבל עדיין יש בי פחד. ואיך אפשר לדעת אם הנרתיק קוצר משמעותית או לא? האם חשוב לדעת מהו עומק הנרתיק כדי לדעת להתנהל בהתאם?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון