גודש ורידי האגן מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/12/2021 | 14:26 | מאת: מור

שלום, אני בת 26 ולפני כמספר חודשים עשיתי MRI עקב חדש לאנדומטריוזיס. הדבר היחיד שנראה זה גודש ורידי משני צידי רצפת האגן. התייעצתי עם רופא נשים שאמר כי זה חסר משמעות ואין ליחס לזה חשיבות.. למיטב ידעתי ולאחר בירור עמוק הבנתי שהתופעה יכולה לגרום לכאב רב (שאכן קיים אצלי) וכי ניתן לטפל בעזרת ניתוח. רציתי לשמוע את דעתך בעניין ולמי ניתן לפנות על מנת לטפל בזה?

25/12/2021 | 21:26 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מור, אם את סובלת מכאבי מחזור ויש לך גודש וריד אגן על פי אולטרה סאונד, אז הטיפול הראשוני הוא בגלולות בנטילה רציפה ונוגדני כאבים ממשפחת NSAIDS כמו אדביל/נורופן. אם אין הקלה על הכאבים אז ניתן לשקול פיזיותרפיה לרצפת האגן ו/או צנתור של הורידים וסגירתם ע"י מומחה לרדיולוגיה פולשנית. בהצלחה ורפואה שלמה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון