הרפס סוג 2 - סיכון בהדבקת עובר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/12/2021 | 21:25 | מאת: גל

שלום דר , פרץ לי הרפס סוג 2 נאמר לי עלידי רופא עור ומין ולאחר קריאת מאמר מחקרי שהדבקה בהרפס מתרחשת גם כשאין התפרצות יש הפרשה של הנגיף גם באופן אסימפטומטי ואז אני עלולה להדביק . השאלה היא האם העובר יכול להידבק בנגיף ( לפני הלידה ) ? שאלה 2: קראתי רק אינפורמציה שלקראת לידה נותנים טיפול מונע שלא יפרוץ על העור פצע ההרפס כדי שהיילוד לא יידבק אם בהנחה שנוטלים זובירקס כמה חודשים לפני הלידה זה מגן 100 מהדבקה ?

25/12/2021 | 21:18 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום גל, התשובה לשאלה הראשונה היא שהעובר תמיד יכול להידבק גם כשאת אסימפטומטית אך אם אין מחלה פעילה הסיכון הוא קלוש ולכן אין מניעה מלידה רגילה אם אין התפרצות במועד הלידה. בנוגע לשאלה השניה, טיפול מניעתי מוריד שכיחות להתפרצות מחלה ואם אין התפרצות אז הסיכון להדבקת העובר הינו קלוש ביותר. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון