כאבים בזמן מחזור וביוץ - אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/12/2021 | 15:15 | מאת: מיכל

שלום, עשיתי בדיקת אולטראסאונד בגישה ביטנית (לא ואגינלי - כיוון שסובלת מוגיניזמוס וכאבים בחדירה) עשיתי את הבדיקה לבקשת הרופאה כיוון שיש לי כאבי מחזור חזקים, כאבי ביוץ וכאבי גב תחתון ברוב ימי החודש , בתשובה נכתב- רחם - אורך 32 מ'מ , עובי 56 מ'מ, רירית הרחם - 7 מ'מ סדירה שחלה ימנית - אורך 37 מ'מ, רוחב 23 מ'מ , במראה תקין עם זקיק מוביל 16 מ'מ ו2 נוספים קטנים שחלה שמאלית - אורך 15 מ'מ , רוחב 11 מ'מ במראה תקין דוגלס - אין נוזל. רציתי לשאול - 1. האם אפשר לאבחן אנדוטרמוזיס דרך האולטראסאונד והאם יש עדות לזה ? 2. אני נשואה ומתכננת הריון בע'ה בקרוב , האם זה שלא רשום שיש הרבה זקיקים זאת בעיה ? בשחלה השמאלית לא רשום בכלל שנצפו זקיקים 3. הכאבים שיש לי כל חודש בביוץ מתמקדים רק בצד שמאל, האם יש קשר לזה שהשחלה שם קטנה יותר ? תודה על כל עזרה :)

23/12/2021 | 15:20 | מאת: מיכל

רק רוצה לציין שהאולטראסאוהד בוצע ביום ה12 למחזור , לפני הביוץ

25/12/2021 | 21:16 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מיכל, 1). אפשר להעלות חשד לאנדומטריוזיס ע"פ אולטרה סאונד, זה אמור להיות אולטרה סאונד שמבוצע ע"י מומחה ספציפית לזיהוי אנדומטריוזיס במרפאת אנדומטריוזיס (בד"כ בבי"ח). הבדיקה שלך לא הייתה מכוונת לאנדומוטריוזיס ולכן לא ניתן לשלול או לאשר אבחנה זאת. 2). זאת לא בעיה. ספירת זקיקים למטרת הערכת פריון נעשית ביום 2-4 למחזור. 3). אין קשר ביל גודל השחלה לעוצמת הכאבים. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון