שליה נמוכה כאבים בבטן שבוע 16

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/10/2021 | 20:30 | מאת: אסתר

שלום רב דר .. היתי במיון לאחר כאבים חזקים בבטן ונאמר לי שהשליה נמוכה .. אפשר הסבר מה זה אומר ובמה זה מתבטא שליה נמוכה ? זה מסוכן?

22/10/2021 | 17:45 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אסתר, שליה נמוכה זאת שליה שקרובה לפתח הצוואר. בשבוע 16 זה נפוץ מאוד ולא מהווה בעיה. יהיה צריך לחזור על בדיקת מיקום השליה בשבוע 20-25 במהלך הסקירה המאוחרת. רוב הסיכויים שהשליה שם כבר לא תהיה נמוכה. אם תמשיך להיות נמוכה אז ממשיכים לעקוב. הסיכוי שתהיה נמוכה בשלבי הריון מתקדמים הינו נמוך, פחות מ10% וזה זה נקרא שליית פתח, מצב המצריך לידה בניתוח קיסרי. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון