בדיקות אחרי גרדיה בשבוע 19

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/09/2021 | 00:23 | מאת: נטלי

שלום זו הפלה שניה שלי ראשונה עובר ללא דופק שבוע 8 הפלה בציטוטק ואז היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאירת הפלה שניה שבוע לאחר ביצוע מי שפיר שק הריון ירד ללא כל סימנים קודמים. נאלצתי לעבור לידה ובסופה גרידת בום אחרי מספר שבועות הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד וזהו. רציתי לדעת אם עלי לבצע גם היסטרוסקופיה ? או שעדיף שלא לעשות את הבדיקה הזו ובנסוף מה הבדיקות שצריך לבצע לאחר גרידה בשבוע מתקדם (שבוע 19) תודה

11/09/2021 | 23:05 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום נטלי, אם הבדיקת אולטרה סאונד הייתה תקינה אז אין צורך בהיסטרוסקופיה. מה גם שעברת גרידת בום לאחר ההפלה השניה וזה מוריד את הסיכון ששוב יש לך שארית חומר הריוני כמו בהפלה הראשונה. אין בדיקות שאת צריכה כעת לעשות. ככל הנראה אין קשר בין ההפלה הראשונה (טבעית) להפלה השניה (ייתכן סיבוך של דיקור - לא בדיוק הפלה טבעית). ממליץ לקחת חומצה פולית/פרנטל ולנסות להרות שוב. כמובן ממליץ על בדיקות רגילות לפני הריון (סוכר בצום, תפקוד בלוטת התריס, ספירת דם, עדכון סקר גנטי מהשנה האחרונה וכו'). בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון