אנטיביוטיקה בהריון בשל דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/09/2021 | 08:27 | מאת: אור

שלום רב. שבוע 22 פלוס 3 לפני השבוע היה לי אירוע חד פעמי של צריבה במתן שתן שחלף לאחר שעתיים. אתמול משעות הבוקר היתה לי צריבה ותכיפות במתן שתן. עשיתי סטיק שתן שהראה בעיקר המטוריה. התחלתי לקחת אוגמנטין 850 מג אבל אין שיפור כלל ואף אולי החמרה בתחושה. האם זה בסדר להחליף הטיפול למונורול? או שעדיף לא לערבב בין האנטי ביוטיקות? עשיתי תרבית שתן אבל אין תשובה עדיין. והאם מותר לקחת פרוביוטיקה? תודה רבה !!

08/09/2021 | 20:27 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אור, יכול להיות שהאנטיביוטיקה תביא לשיפור בהמשך, את בסך הכל מטופלת יום אחד, מה גם שאין עדיין הוכחה בתרבית שתן שאכן יש דלקת. בכל אופן אני ממליץ להחליף למונורול כי היא אנטיביוטיקה יותר טובה לדלקת בשתן בהריון ובכלל, היא מטפלת במנה אחת, בטוחה ונוחה. בהצלחה, דר' בילגורי

08/09/2021 | 20:28 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

מותר וכדאי לקחת פרוביוטיקה. לפחות לשבוע ימים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון