מה הסיכוי לפגיעה בפוריות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/09/2021 | 10:45 | מאת: גל

בבדיקות לשלילת מחלות מין הופיעה ערך חיובי לכלמידיה מרגע ההדבקה ועד לגילוי חלף חודש וחצי וכמובן שנטלתי טיפול תרופתי. מה הסיכוי שנגרם לי נזק לחצוצרות בטווח של חודש וחצי ואיך ניתן לבדוק או להעריך מה הנזק ? הבנתי שמחלה זו פוגעת בפוריות וגורמת להידבקויות ברחם וכו..

08/09/2021 | 20:25 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום גל, קלמידיה אכן יכולה לגרום לפגיעה בפוריות באמצעות הידבקויות ברחם או באגן. הסיכון שנגרם לך נזק הוא קטן, לא יכול להעריך באחוזים מדוייקים. צילום רחם היא בדיקה שיכולה לשלול בסבירות גבוהה פגיעה בפוריות (הידבקויות ברחם או באגן). בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון