ממצא בסקירת מע מורחבת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/09/2021 | 11:48 | מאת: אורטל

שלום. הריון שני שבוע 22 פלוס 0. הדבקה ראשונית של cmv בטרימסטר ראשון, PCR שלילי במי שפיר. טרם תשובות לצ'יפ גנטי. עד כה בדיקות דם תקינות בהריון, סקירה ראשונה תקינה. היום ביצעתי סקירה שניה יצוין כי לעוברית עצמות גפיים ארוכות ביחס לשאר הגוף- לדוגמא עצם האמה מתאימה לשבוע 23 פלוס 6. האם זה וריאנט תקין ? מקושר רק לעובדה שהעוברית גבוהה ? או יש לזה אבחנה מבדלת ? תודה !

06/09/2021 | 17:21 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אורטל, לא ידוע לי על המשמעות של עצמות ארוכות ארוכות, זה אינו מדד הנקשר לתסמונות גנטיות. סבירות גבוה שמדובר בעוברית יחסית גבוהה. מציע להמתין לתוצרות הצ'יפ הגנטי ולעקוב אחר מדדי העובר בהערכת משקל בסביבות שבוע 30-32. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון