"ימים בטוחים" פוליציסטית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/09/2021 | 18:30 | מאת: שני

שלום דר בת 35 בריאה. יש לי שחלות פוליציסטיות. אני מקבלת מחזורים לא סדירים בין 32 יום ל48 יום. אני לא יודעת אם אני מבייצת. אני יודעת שיש דעות חלוקות לגבי ימים בטוחים בהם לא ניתן להיכנס להריון. שאלתי היא כזו.. אני רוצה לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה וללא גמירה בפנים (יודעת שיש טיפות מקדימות שיכולות להכיל זרע). במידה ואניח שאני מבייצת.. האם בהכרח ביוץ הוא 14 יום לפני המחזור? למשל- אם אקיים יחסים לא מוגנים החל מהיום ה30 למחזור... האם ייתכן שכבר עברתי את הביוץ ? או שזה יכול להיות חודש עם ביוץ מאוחר? במידה וביוץ מאוחר האם הוא עדיין יכול לקלוט הריון? או שפערים גדולים בין מחזורים מעידים שלא היה ביוץ? תודה

06/09/2021 | 17:18 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שני, כאשר יש שחלות פוליציסטיות ווסתות לא סדירים, אף פעם לא ניתן לדעת מתי הביוץ. אין ימים בטוחים, את צריכה אמצעי מניעה המכיל פרוגסטרון לשם מניעת הריון ולשם איזון הורמונלי בריא יותר לרחם. מציע לפנות לרופא הנשים לייעוץ והצעת טיפול. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון