צריבה ממושכת בנרתיק כדוריות דם לבנות בשתן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/08/2021 | 12:42 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, מתנצלת מראש על אורך המייל אך אנסה לפרט כמה שיותר על מנת לקבל את עזרתכם. בת 63 בריאה בדרך כלל כבר 15 שנה בגיל המעבר , לא לוקחת כדורים. ידוע על יובש בנרתיק עקב גיל המעבר. בעבר cin בוצעו 2 קריו, ומאז במעקב קולפוסקופיה ופפ. בוצע בדיקת זנים שיצא תקין. סבלתי מהםרשות צהובות מאז גיל המעבר תקופה ממושכת שהיתה מלווה בצריבה בנרתיק, לא נמצא אף פעם בבדיקות חוזרות חיידק או מחלות מין. כבר שנתיים שאין לי את אותה הפרשה. כעת, כבר חודשיים סובלת מצריבה בנרתיק, ביצעתי כמו כל פעם שיש לי צריבה בדיקת שתן לכללי ולתרבית. שתן לכללי כדוריות דם לבנות 500 כדוריות דם אדומות 20 חלבון 10 תרבית חשמלי. אציין כי זו לא פעם ראשונה, שאני עושה בדיקות אלו כשאני מרגישה צריבה בנרתיק ותמיד יש כדוריות לבנות בין 250-500 כדוריות אדומות בין 10-30 ולעיתים אין. חלבון 10 בדרך כלל יוצא תקין. תרבית שתן תמיד יוצאת שלילית. בירור רופא נשים תרבית וגינליות תמיד תקין. בדרך כלל הצריבה לא כל כך ממושכת. ניגשתי לרופא נשים שבדקה אותי ואמרה שאינה רואה איזו בעיה אולי ולא בטוח נקודה אדומה ונתנה לי כדור לפטריה, גם שאינה מתרשמת מםיטריה. שאלתי אותה האם יתכן כדוריות לבנות בשתן עקב צריבה בנרתיק ואמרה שלא שמעה על כך. לא לקחתי הכדור לפטריה אם לא היתה משוכנעת בכך. פניתי לרופא נשים אחר אמר שהוא מתרשם מיובש בנרתיק בגלל גיל המעבר, בדק לי עם סטיק ph ואמר שה ph אצלי לא תקין , ולכן גם הצריבה, ונתן לי ווגיפם. עלי לציין כי נמנעתי 15 שנה מאז במנםאוזה מלקחת הורמונים בגלל סיכון במשפחה. הלכתי לאורולוג שביצע לי בירור לליקוציטוריה. תרביות שתן לTB שליליות בדיקות שתן ל STD שליליות אולטרסאונד דרכי השתן והכליות תקין בדיקות שתן לציטולוגיה תקינות. נרשם בפענוח inflammatory smears. Negative for high grade urothelial carcinoma. האורולוג אמר שסביר להניח שהצריבה אינה ממקור אורולוגי והםנה אותי לרופא נשים. שכאמור לעיל ציינתי שהייתי אצל רופא נשים נוסף שאמר שיש לי יובש בנרתיק וph לא תקין ואקח ווגיפם. רציתי לשאול האם יתכן שצריבה בנרתיק עקב יובש וph לא תקין יכול לגרום להופעת כדוריות לבנות בדגימות שתן? וגם אדומות? רופאת נשים אחת אמרה שלא שמעה על קשר בין בדיקת שתן וכדוריות לבנות שקשורות לנרתיק. איך אני יכולה לדעת אם יש קשר לכדוריות לבנות לנרתיק ולצריבה? בתשובתו השתן לציטולוגיה צויין שיש דלקת, אם הבנתי נכון,מאז למה אני לא מקבלת טיפול לדלקת? אם אין חיידק בכל התרבויות אז מדוע יש לי כמות כזו של של כדוריות לבנות בשתן? אנא עזרתכם על מנת שאוכל להבין מה זה יכול להיות, מה הבדיקות שעלי עוד לעשות והאם יכול להיות כפי ששאלתי כדוריות לבנות שקשורות לצריבה בנרתיק עקב יובש ו ph לא תקין. אודה לכם מאד ותודה על סבלנותך האדיבה. בברכה.

08/09/2021 | 20:56 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, דילגתם על מתן תשובה עבורי. מה הסיבה? אנא אבקש התייחסותכם. תודה ושנה טובה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון