שינויים במחזור במהלך החודשים האחרונים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/08/2021 | 07:43 | מאת: נועה

שלום אני בת 32 והפסקתי לקחת גלולות (שימוש של שנה) לפני 9 חודשים. לפני הגלולות המחזור היה סדיר (30-31) ימים ואחריהם במהלך חודשיים היה באזור ה35-38 ימים (בתקופה זו ביצעתי פרופיל הורמונלי שיצא תקין) ולאחר מכן במשך 3 חודשים התקצר ל32-33 ימים. ב3 חודשים האחרונים לפני שמתחיל המחזור במשך 3 ימים מופיעה הפרשה חומה, לעיתים אדומה רק בניגוב וביום האחרון טיפה על התחתון(בעיקר חום) ורק לאחר מכן מגיע המחזור (שהוא מגיע זה כבר 35 ימים). האם הדבר תקין? אנו רוצים להתחיל לנסות להיכנס להריון ולא יודעת ממתי להחשיב את המחזור (מהיום שבו מתחיל חום או טיפה אדום בניגוב (32ימים) או שממש יש דימום(35 ימים))? אשמח גם לדעת אם הדבר חריג ומצריך בדיקה. תודה.

01/09/2021 | 20:48 | מאת: ד"ר נילי רז

קיי ות תקופות של שינוימם במחזור, זו תוםעה שכיחה. ציינת פרופיל הורמונלי תקין. יש לבצע גם בדחקה גינקולוגית. את הוסת מחשיבים מימי הדימום החזק, לא מההכתמות. טלי חומצהצפולית 3 חודשים טרם ההריון, יוד חודש לפני, בצעי סקר גנטי. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון