כאבים חזקים ביום הראשון לווסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

17/08/2021 | 22:34 | מאת: אנונימית

היי,בת 20, ברקע ibs ודיספפסיה (סובלת גם מוסטיבוליטיס), בתולה. נוטלת באופן קבוע נקסיום,ברזל וחומצה פולית. מאז שאני זוכרת את הווסת שלי היא לא הייתה מלווה בהמון כאבים, דימום סביר של 4 ימים, מגיעה כל 25-30 ימים. מאז שהתחילו לי כל נושאי הכאבי בטן (כמעט שנה) המחזור שלי התחיל להיות קצת לא סדיר (לאחר/להקדים) ובתקופה האחרונה שמתי לב לתופעה- היום הראשון של הווסת מלווה בכאבים איומים, וכל מחזור הכאבים רק נהיים יותר גרועים (שאר הימים בסדר גמור). האם יש דרך לטפל בתופעה שלא באמצעות גלולות/אמצעי מניעה אחרים? שכן מדובר רק ביום אחד בחודש. תודה רבה מראש

18/08/2021 | 22:28 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, האפשרויות העומסות בפניך הן אמצעי מניעה כגון גלולות/מדבקות/טבעת נרתיקית/זריקות/התקן תוך רחמי. כמו כן פתרון אחר יכול להיות משככי כאבים פעם בחודש ביום של הכאבים (אדביל/נורופן/אופטלגין/אקמול/וכו'). תרגישי טוב, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון