סיבוך של תסביב שחלה שמאלית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/08/2021 | 18:29 | מאת: עמת

ד״ר שלום, בת 34 הריון ראשון בשבוע 21. הגעתי למיון עם כאבים מאוד חזקים בבטן תחתונה מצד שמאל המלווים בהקאות והתלעפויות. לאחר 48 שעות הצליחו לאבחן כי היה תסביב של השחלה השמאלית. בוצע ניתוח לסיבוב השחלה (ללא כריתה) וכרגע נראה שהשחלה (שמאל) לא תתפקד מפאת הזמן הרב שהייתה ללא אספקה של דם. ההריון תקין. אני מאוד חוששת שלא אוכל להביא ילדים בהמשך… האם קיומה של שחלה אחת מספיקה להריונות נוספים? האם עליי לבצע הקפאת ביציות כי ננותרו מחצית מסך כל הביציות?האם תקופת הפוריות תתקצר כעט ואם כן בכמה. מאוד מודאגת מפוחדת, איך עליי לפעול תודה

16/08/2021 | 22:31 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, לאחר ההריון תוכלי לבצע בדיקות על מנת להעריך את תפקוד השחלה שהייתה בתסביב. בדיקת AMH תוכל להעריך את הרזרבה השחלתית של שתי השחלות ביחד ואם התוצאה תהיה נמוכה אז בהחלט ניתן לשקול שימור פיריון (הקפאת ביציות/עוברים). באופן כללי שחלה אחת יכולה להספיק מבחינת פריון. כל חודש אמור להיות ביוץ בצד מסויים ואם שחלה אחת פחות מתפקדת אז הביוץ ייתרחש ככל הנראה יותר בשחלה השניה. לא ניתן לקבוע אם הפיריון שלך ייתקצר ואם כן אז בכמה זמן. בהצלחה בהריון הנוכחי ובהמשך. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון