שאלהלגבי תנועות עובר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/08/2021 | 12:08 | מאת: רונית

שלום, אני בשבוע 24+5 ימים . משבוע 21 אני מרגישה היטב את תנועות העובר, תנועות ברורות ויפות במהלך כל היום מבלי להתאמץ. לפני מספר ימים חוויתי אירוע מלחיץ שבמהלכו הגבתי בסערת רגשות וסטרס רב. מאז אותו אירוע תנועות העובר פתאום נחלשו ועליי ממש להתאמץ להרגישן. גם הכמות ירדה. ניגשתי להיבדק, לחץ דם תקין. US תקין. אך עדיין המצב כפי שהוא. לאחר יומיים שוב עשיתי US וגם היה תקין. אך עדיין אני בקושי מרגישה את התנועות והן נהיו ממש חלשות (מה שכאמור לא היה בעבר). מה יכולה להיות הסיבה לירידה הדרסטית הזו ולשינוי באופי התנועות? נאמר לי שבשבוע שלי לבצע מוניטור לא ייתן מדד מדויק האם עליי לפנות שוב לבדיקה/לבית חולים?. אני ממש לא רוצה לבצע US כל כמה ימים אך עדיין נותרתי מודאגת. יש מה לעשות במקרה כזה? יש דרך לדעת אם העובר במצוקה? תודה !

14/08/2021 | 11:15 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך, תחושת תנועות עובר הרגשה סוביקטיבית ותלויה בהרבה גורמים כן ניתן לבצע מוניטור אחרי שבוע 24

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון