האם פטריה או זיהום של הנרתיק יכולים להדביק את הפה?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/07/2021 | 16:42 | מאת: אנה

שלום רב, אני סובלת לעתים מפטריה בנרתיק, לפעמים זה זיהום, הפרשות צהובות ורופאה נותנת לי טיפול. והמצבים האלה חוזרים. האם על ידי נגיעה בנרתיק ולאחר מכן בתוך הפה הפטריה או זיהום יכולים להדביק את הפה ( לשון), לעבור מהנרתיק שלי לתוך הפה שלי? בטעות זה מה שקרה לי, נגעתי בפות ולאחר מכן לא שטפתי ידיים ואכלתי ולמחרת התחלתי להרגיש צריבה בלשון. האם זה הגיוני שזה יעבור מפות ללשון תוך לילה אחד או שזה פסיכוסומטי אצלי?

31/07/2021 | 22:43 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אנה, לא סביר שהפטרייה עברה מהנרתיק לפה, גם אם כן, זה יעבור לבד. אם התחושות בפה לא תקינות/נעימות - תפני לבדיקת רופא. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון