שרירן בגודל 49*44 עם זרימה עשירה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/07/2021 | 23:26 | מאת: גלית

בת 54, עדיין עם וסת סדירה, עם רחם שרירני כ-3 שנים. נוטלת פרימולוט נור היות ולפני כמה שנים החל אצלי חוסר איזון הורמונלי (רירית הרחם היתה עבה והוסת לא הצליחה להיפסק מעצמה). מאז שנוטלת פרימולוט נור, פעם בחצי שנה עורכת בדיקת אולטרסאונד והרירית תמיד יוצאת דקה וסדירה בעובי 4 או 3.9. היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד שהדאיגה אותי. צויין בה: רחם: אורך 41 ממ עובי 44 ממ רוחב 44 ממ מרקם שרירני אורך תעלת צוואר הרחם 28 ממ קיר קדמי נצפה שרירן אנטרמוראלי בגודל של 44*49 ממ עם זרימה עשירה על פניו קושי בהדגמה ברורה לרירית הרחם עקב השרירן. רושם לרירית דקה דחוקה. שחלות ימנית אורך 22 ממ רוחב 15 ממ גובה 14 ממ במרקם תקין בסמוך לשחלה ממצא היפואקוגני בגודל 16*26 ממ שמאלית אורך 20 ממ רוחב 15 ממ במרקם תקין השאלה שלי האם זה מסוכן? מה עושים במצב כזה? אציין שהוסתות שלי נמשכות 4 ימים, כאשר היום השני דימום חזק ואז נרגע עד שמפסיק. למעט ה-4 ימים האלה כל החודש אני נקיה ומרגישה מצויין. בדיקת CA 125 יצאה 18. השרירן לפני חצי שנה היה בגודל 2 סמ וכעת הכפיל את עצמו ל- 5 סמ עם זרימה עשירה. במצב כזה כורתים את הרחם?

29/07/2021 | 13:33 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום גלית, לא נשמע שמדובר במצב מסוכן. נראה שאת צריכה להיות במעקב, יש לשקול ניתוח לכריתת השרירן. נכון יהיה לבצע סונר חוזר כי היה קושי בהדגמה ברורה. כדאי להיות במעקב מרפאה גינקולוגית בבית חולים ולא רק במעקב רופא נשים בקופ"ח (כדאי גם וגם). במרפאה בבית חולים יחליטו עד מתי לעקוב, אם לנתח, וכו'. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון