הריון עם התקן תוך רחמי נחושת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/07/2021 | 21:46 | מאת: מימי

שלום, אני 3 חודשים אחרי לידה שניה, עם התקן תוך רחמי רגיל.עקב איחור במחזור עשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית, בדיקת בטא בדם=6 .שלושה ימים אחרי בטא=46 היום נבדקתי ע"י רופאת נשים, ההתקן במקום לא זז בנוסף, לא הצליחה לראות שק הריון/לדעת אם זה ברחם או מחוץ לרחם. אני מאוד לחוצה מזה, מפחדת שזה מחוץ לרחם. האם בכל זאת כדאי להוציא את ההתקן בקרוב לפני ששק הריון יגדל או שעדיף לחכות ולעשות הוצאה בשיטת היסטרוסקופיה. תודה

07/07/2021 | 21:55 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מימי, יש סיכוי של בערך 50% שההריון לא ברחם ככה שאת צריכה להמתין עם הוצאת ההתקן כי אולי אין צורך. בנוסף, יש סיכוי לא מבוטל שההריון יסתיים בהפלה טבעית (יפסיק להתפתח) ללא כל התערבות. כעת מדובר בשלב מאוד מוקדם. את צריכה להיות במעקב רופא נשים כולל בדיקות בטה. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון