אסטרדיול גבוה?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/07/2021 | 14:39 | מאת: דריה

שלום רב, בת 25, אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות לפי אולטרסאונד + מיעוט וסתות (פעם-פעמיים בשנה). ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי לוסת (שהופיעה באופן טבעי) ESTRADIOL – 284 3.75 – 17-OH-PROGESTERONE TSH – 3.175 (לעומת 2.28 בבדיקה שביצעתי לפני חצי שנה שלא בזמן וסת) LH – 7 FSH – 6.2 PROGESTERONE – קטן מ-2 DHEA SULPHATE– 2.62 האם הערכים של האסטרדיול וה-17OH PROGESTERONE נחשבים גבוהים? ואם כן מה המשמעות? תודה רבה

05/07/2021 | 21:30 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום דריה, הבדיקות נראות תקינות. יש יחידות מידה שונות במעבדות שונות וקצת בעייתי בשבילי לפרש את התוצאות, מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה. על פניו התוצאות נראות תקינות. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון