שאלה דחופה בקשר לבעיה בנרתיק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/06/2021 | 22:15 | מאת: שאלה דחופה

שלום רב, אני כרגע בהפסקה מהטיפולים (כי עברתי הפלה עקב הריון לא תקין בסבב הטיפול האחרון). לאחר בדיקת תרבית מצאו כי יש לי בתוך הנרתיק פיטרייה (אשר בבדיקה רגילה לא רואים, אלא רק בתרבית) ובנוסף חיידק bv וצמיחה של פלורה צואתית בנרתיק. עבור הפיטרייה יש כדור Fluconazole וגם נרות borix להקלה. ועבור החיידק קיימות האפשרויות הבאות: פלג׳יל (שני כדורים פעמיים ביום למשך שבוע), נרות דלאצין למשך חמישה ימים, זידובל ג׳ל. בעיות אלו (למעט הפיטרייה) הן בעיות שחוזרות על עצמן מזה בשנתיים האחרונות (לא ברור מדוע) וכבר התנסיתי עם התרופות פלג׳יל ודלאצין אשר לא השפיעו עליי ולא פתרו את הבעיה. למרות זאת, לאחר התייעצות עם מספר רופאים הם עדיין דבקים בתרופות אלו לשם טיפול בבעיה. חשבתי, שאם עדיין לא ניסיתי את הזידובל ג׳ל אז אולי כדאי לנסות תרופה זו לטיפול בחיידק ובפלורה הצואתית. אבל קראתי שבמידה ויש לי בנוסף גם קנדידה (ואכן יש לי) אז תרופה זו תגביר את הסימפטומים או אף תייצר קנדידה נוספת. רציתי בבקשה לברר עמך מספר שאלות: 1.איזו תרופה מבין התרופות שרשמתי (שהן נגד החיידק והפלורה הצואתית) היא הכי מומלצת לפי ניסיונך? 2.האם זידובל ג׳ל יעילה נגד חיידק bv וגם נגד פלורה צואתית וכדאי להשתמש בה אם עדיין לא ניסיתי אותה? 3. כיצד לקחת את הטיפול? במקביל או קודם טיפול בחיידק ואז בפיטרייה או להיפך? כי הרי האחד גורם לשני. החשש שלי הוא שאני למשל אשתמש בזידובל ג׳ל וזה יגרום להחמרה בפיטרייה אשר תפתח עמידות לטיפול. גם ככה במשך השנתיים האחרונות לקחתי המון אנטיביוטיקה ותרופות שונות נגד החיידק והפלורה והגוף פיתח עמידות וזה לא משפיע עליי. אני ממש סובלת מכל זה ורוצה לסיים הכל במהרה לפני טיפול ivf הבא, אבל ממש אובדת עצות כי זה לא עובר לי. בבקשה ענה לי על כל שאלותיי ועזור לי. תודה רבה

26/06/2021 | 03:02 | מאת: ד"ר נילי רז

ממליצה על דלצין ואגיסטן. לגבי פלורה צואתית מציעה תרבית חוזרת, לא בטוחה שהתוצאה מדוייקת. מציעה שבשל המקרים החוזרים תפני לבירור מיקרוסקופי במרפאות עריה ולדן. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון