הסרת חצוצרות תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/06/2021 | 07:08 | מאת: מאיה

שלום לפני כחמישה חודשים ילדתי בקיסרי הוסרו החצוצרות לבקשתו ובהמלצת הרופא שלי מאז יש לי יובש בנרתיק בעת קיום יחסים, עדיין לא קיבלתי מחזור מאחר ואני מניקה מדי פעם היו לי דימומים ליממה ממש מעט שהפסיקו האם היובש הוא כתוצאה מההסרה? כמו כן מדי פעם אני מרגישה בריחה של נוזלים מהנרתיק, הרגשה כאילו של קבלת מחזור והנוזל שקוף זו גם תופעה של ההסרה? תודה רבה

23/06/2021 | 21:26 | מאת: ד"ר נילי רז

התלונות שתארת קשורות , בסבירות גבוהה, להריון והנקה. ההנקה מובילה לירידה הורמטנלית ויובש בנרתיק.הנוזלים עלולים להיות דליפת שתן במאמץ בשל חולשת רצפת אגן משנית להריון שהיה. מציעה שתבדקי. בכל מקרה פחות סביר שכריתת חצוצרות קשורה לנל.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון