גלולות חזה נפוח וחשש מהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/06/2021 | 00:10 | מאת: מאיה

שלום, נוטלת גלולות 7 שנים בערך. (מליאן) בצורה סדירה. בחבילה הקודמת של הגלולות אני חוששת שפספסתי גלולה 18 (לא בטוחה אם שכחתי אך מניחה שכן), עד סיום החפיסה השתמשתי גם בקונדום. סיימתי את החפיסה ובמהלך שבוע ההפסקה קיבלתי מחזור. התחלתי את החפיסה החדשה וקיימתי יחסי מין ללא קונדום בשבוע הראשון לחפיסה. (רופאה אמרה לי שיכולה לנהוג בחפיסה החדשה כרגיל ללא חשש) לא פספסתי גלולה בחפיסה הנוכחית. האם הפספוס בחפיסה הקודמת, גרם לכך שאני לא מוגנת ובעצם יכול להיות שנכנסתי להריון מקיום היחסים? עבר שבוע וחצי מאז קיום היחסים ואני מרגישה שהחזה נפוח. ביצעתי היום בדיקת הריון שלילית. (אני באמצע חפיסה לא איחר לי עדיין) אני מאוד בלחץ ורוצה להבין מה הסיכוי שלפספוס בחפיסה קודמת יהיה השפעה על ההגנה מהריון בחפיסה חדש, אני שנים נוטלת גלולות ומעולם לא שמעתי על כך שזה יכול להשפיע אבל עכשיו עם החזה הנפוח אני חוששת שאני נכנסתי להריון. תודה מראש!

17/06/2021 | 20:44 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מאיה, לפספוס גלולה בחפיסה קודמת אין ככל הנראה קשר לתחשות שלך כעת. את יכולה להיות רגועה. מציע לעשות בדיקת הריון בעוד שבוע ליתר ביטחון. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון