בת 46 - לקחתי פוסטינור וחוששת מהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/06/2021 | 13:32 | מאת: סיוט שלא נגמר

אז בתור התחלה אני מתנצלת על השאלה האולי דבילית. כבר ילדתי בעבר, וההריון האחרון שלי הסתיים בלידה בריאה וטבעית בסוף 2010. לפני 10.5 שנים. אני בת 45 (עוד 3.5 שבועות 46!) אני סובלת מחוסר תפקוד בלוטת התריס, ולוקחת תירוקסין ובעבר הייתה לי ציסטת שוקולד בשחלה הימנית שהסתיים בניתוח חירום, אבל לאחר מכן נכנסתי להריון מהר מאור. אני באבל על אמא שלי, שנפטרה לפני חודש וחצי, ואחרי החודש הייתי ממש שבורה, מה שכנראה גרם לטמטמת אבל. בפגישה עם חבר ילדות בלילה שבין ה-3 ל-4 ביוני, מפה לשם התגלגלו העיניינים, יהיה סקס אורלי… אבל אחרי זה לא הייתה מקלחת. הוא הקשיח את עצמו שוב וניסינו כן לעשות סקס אבל לא ואגינלי… רקטאלי… רק שמידי פעם זה ״החליק״ פנימה, ולמרות שלא היה זרע רטוב על האבר, אני לא סתומה מספיק כדי לא לדעת שזרע אפילו טיפה אחת יכולה לגרום להריון. מה גם שהוא שפשף את האבר מספר פעמים אחרי הגמירה (כשהאבר היה יבש כבר), ואת האצבעות דחף לתוכי. באותו רגע זה לא נחת עליי, רק למחרת בבוקר ומאז אני בחרדות (התקפי חרדה!!!). לקחתי פוסטינור כ-12-13 שעות אחרי המגע המיני בבוקר ה-4 ליוני, ובערך יומיים-שלושה אחרי התחלתי להרגיש כאבים ומיחושים, בצד ימין של הבטן התחתונה וכך זה מאז. לקחתי פוסטינור לפני למעלה משבוע וכבר ציפיתי שהתופעות לוואי יעלמו. זאת הפעם השניה בחיי שאני לוקחת גלולת פוסטינור ולא זוכרת איך הגוף שלי הגיב פעם קודמת, רק שלא היה הריון אז. הייתי בערך בת 40…. הייתי שמחה לדעת: 1. האם יש סיכוי או הגיוני בגילי להכנס להריון ספונטני וזה הריון יהיה תקין? 2. לנוכח המיחושים, האם יש סיכוי מוגבר להריון חוץ רחמי? 3. האם פוסטינור יעילה עבור נשים בגילי כשהביוץ כבר לא מדויק? לתשובתך אשמח מאוד.

17/06/2021 | 20:40 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

1. סיכוי נמוך להריון וסיכוי נמוך להריון תקין. 2. אין קשר. 3. יעיל.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון