מיקרוגינון VS קלייר VS התקן?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/05/2021 | 21:22 | מאת: תמר

שלום רב, בהמשך לתשובתך לשאלתי בנוגע לאמצעי מניעה שלא פוגע בליבידו, אשמח לדעת - 1. איך גלולות מיקרוגינון לעומת קלייר מבחינת פרופיל תופעות הלוואי וסיכונים? 2. כתבת שהתקנים לא פוגעים בליבידו באופן כללי - זה נכון גם להתקנים הורמונליים כמו מירנה ושות'? חשבתי שזה נכון רק להתרנים לא-הורמונליים תודה רבה

26/05/2021 | 21:44 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

1.ייתכן שלמיקרוגינון יש קצת יותר תופעות לוואי (אקנה, רגישות בשד, בחילות וכאבי בטן) אבל הן מעלות חשק מיני, קלייר לא מעלות חשק מיני. 2. כל ההתקנים לא מורידים ליבידו.

27/05/2021 | 00:42 | מאת: תמר

שלום ותודה על תשובתך, קראתי היכנשהו שמיקרוגינון פחות בשימוש היום עקב סיכון מוגבר בו (יחסית) לקריש דם, ודאי לעומת קלייר. דעתך?

29/05/2021 | 20:50 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

לא ידוע לי על הבדל משמעותי בקרישיות בין שני התכשירים

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון