הפלות חוזרות.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/05/2021 | 17:31 | מאת: נופר

היי אחרי 2 הפלות חוזרות (בשבועות 5-6) והריון כימי האם בזמן הבירור להפלות חוזרות צריך להימנע מהלכנס להריון? התהליך יחסית ארוך 3-4 חודשים מרגיש כמו בזבוז זמן תודה

23/05/2021 | 14:21 | מאת: ד"ר בני פיינר

עקרונית מומלץ ברור הפלות חוזרות רק לאחר 3 הפלות של הריון קליני (נצפה שק הריון ב-US) ברצף. זאת כיוון שהפלה ספונטנית בשליש הראשון הינה ארוע שכיח מאד (כ-15%) ולא מן הנמנע ששתי הפלות יתרחשו רק בגלל צרוף מקרים סטטיסטי. אני מבין את מצוקתך וזו לא טעות להתחיל את הברור כבר כעת אבל לצורך כך תצטרכי שיתוף פעולה מצד הרופא.ה המטפל.ת

23/05/2021 | 16:33 | מאת: נופר

היי קודם תודה על התשובה הרופא שלח אןתי לבירור בגלל היסטוריה גם של היריון כימי הקטע שהרופא אמר לי לחכות עם הריון נוסף עד אחרי הבירור (שלוקח זמן..) ואני לא יודעת אם לחכות או לנסות בכל זאת

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון