הפסקת גלולוץ וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/05/2021 | 11:26 | מאת: אורן

שלום, אני בת 27 לקחתי גלולות במשך 6 שנים רצופות לפני כחודש הפסקתי את החבילה האחרונה שלי על מנת להיכנס להריון . לעולם לא הרגשתי כאבי מחזור או כאבי בטן לפני שבועיים התחילות כאבים בבטן (נסבלים) עד היום .הבנתי שזאת יכולה להיות תופעת לוואי אחרי הגלולת. לפני לקיחת הגלולות המחזור שלי היה סדיר כל 28 יום ,קראתי שיש נשים שהמחזור שלהן לא חוזר להיות סדיר בהתחלה ויש גם כאלה שיש להן איחור מחזור בגלל הגלולות. אני אמורה לקבל בשבת רציתי לדעת במידה ויש איחור זה יכול להיות השפעה של הגלולות? וכמה זמן אחרי האיחור מומלץ עשות בדיקת דם לגילוי הריון

20/05/2021 | 10:31 | מאת: ד"ר בני פיינר

בתקופה הראשונה שלאחר הפסקת הגלולות תיתכן אי סדירות מסויימת בווסת ובהמשך על פי רב הווסת שב לסדירותו. מומלץ ליטול חומצה פולית ברציפות לקראת הריון. בדיקת הריון לאחר שיש איחור במועד הווסת הצפוי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון