שינוי במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/04/2021 | 14:39 | מאת: ה

שלום, לאחר תקופה ארוכה שהמחזור שלי פתאום התקצר קבעתי תור לרופאת נשים לבירור. קצת לפני התור קיבלתי מחזור שפתאום נמשך קצת יותר זמן, אז חשבתי שאולי זה חוזר להיות רגיל. בכל זאת החלטתי ללכת לתור שקבעתי. סיפרתי לרופאה כי במחזור האחרון היה שוב מעט שינוי, אך כן ציינתי שאולי הוא השתנה כי בדיוק התחסנתי לקורונה ואולי זה מה שהשפיע, אך היא שללה זאת. היא עשתה בדיקת אולטרסאונד ואמרה שהכל תקין. אני יודעת שמקובל לבצע גם פרופיל הורמונלי, אך היא אמרה שהכל תקין ולכן אין צורך בשום דבר נוסף. השבוע קיבלתי את המחזור אחרי שהייתי אצלה ושוב המחזור היה קצר כמו קודם. האם זה באמת תקין שמחזור פתאום מתקצר? (אני בת 36). אודה לתשובה בנושא

01/05/2021 | 21:46 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, אם המחורים שלך מתקצרים, אני ממליץ לבצע פרופיל הורמונלי ביום 2-3 לוסת. אין מה להפסיד מבדיקה זאת. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון