אנדומטריוזיס ושחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/04/2021 | 01:14 | מאת: אני

שלום, בת 28, בדירה בדרך כלל. מחזור סדיר מאז שאני זוכרת את עצמי, כאבים קלים בלבד ביום הראשון של הוסת, לרוב ללא משככי כאבים. ללא השמנת יתר, ללא שיעור יתר, ללא אקנה..עם זאת קיימת ציסטה מאז הצבא שכרגע גודלה 2 ס״מ והזעת לילה דיי קשה לפני מחזור (מצעים רטובים לחלוטין) . הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד ואמר לי שיש לי אנדומטריוזיס ושחלות פוליציסטיות והמליץ לי על גלולות. האם יש לעשות בירור מקיף יותר? בדרך כלל אני לא מפקפקת ברופאים אבל קצת מוזר שאף תסמין לא מופיע אצלי. אשמח לתשובה (:

30/04/2021 | 11:42 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, ציסטה 2 ס"מ והזעות אינן קשורות לאנדומטריוזיס. יכול להיות שהיו ממצאים אחרים שכיוונו לשחלות פוליציסטיות ולאנדומטריוזיס. מציע לפנות לייעוץ חוזר אצל רופא נשים שיסביר לך איך הוא עשה את האבחנות ולמה הוא המליץ לך על גלולות. בהתייעצות זאת צריך גם לדבר על השפעות אבחנות אלו על פריון וייתכן שאת צריכה לעשות בירורים נוספים. אם יש חשד לאנדומטריוזיס אז אני ממליץ שתבקשי הפניה למרפאה ייעודית לאנדומטריוזיס. אם יש חשד לשחלות פוליציסטיות אז יש בדיקות דם שצריך לעשות על מנת לשלול בעיות אפשריות אחרות. בסופו של דבר, גלולות לא יזיקו לך ככל הנראה אך בירור והבנה של המצב הוא חשוב. בברכה, דר' בילגורי

09/05/2021 | 22:34 | מאת: דנה

איזה בדיקות דם עושים לשחלות פוליצסטיות?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון