גלולות משולבות שאלה שמאוד חשובה לי, תודה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/04/2021 | 13:02 | מאת: אני

היי רציתי לשאול: אני יודעת שבגלולות משולבןות יש 2 סוגי הורמונים: אסטרוגן ופרוגסטרון, אני יודעת שהפרוגסטרון מונע ביוץ ע"י מניעת העליה ל LH זה נכון שגם האסטרוגן מונע ביוץ ע"י מניעת העליה של ה-FSH? כלומר שניהם לוקחים חלק פעיך במניעה? תודה רבה

27/04/2021 | 13:51 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, אני מסכים. הפרוגסטרון מונע עליית LH (ביוץ), האסטרוגן מונע עליית FSH (מונע את גדילת הזקיקים). שניהם ביחד מונעים הריון. פרוגסטרון יכול למנוע לבד אבל ביחד עם אסטרוגן יש פחות דימומים. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון