צוואר הרחם לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/04/2021 | 12:04 | מאת: דנה

שלום לאחר הלידה המיילדת שאלה אותי האם הייתה לי ציסטה בצוואר הרחם קראה לרופאה שבאה לבדוק אותי והסתכלה על צוואר הרחם ואמרה לי שהכול בסדר שיש שינוי בצבע בגלל הלידה מה זה אומר? האם בעקבות לידה אכן יש צבע שונה בצוואר הרחם? ובמידה והיה שם ציסטה או פוליפ הייתה יכולה לראות ?

27/04/2021 | 13:49 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום דנה, בהריון עלול להיות צבע שונה לצוואר הרחם. פוליפ אמורים לראות, ציסטה זה משהו שניתן לחשוד בו (אם יש אז היא מתחת לפני השטח). בכל אופן לא מדובר בממצאים מסוכנים. מציע לפנות 6 שבועות לאחר הלידה לבדיקת רופא ותבקשי שייתן את דעתו לגבי צוואר הרחם. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון