שאלה על לויקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/04/2021 | 10:43 | מאת: מעיין

ייתכן מצב בו מופיעים כמות מאוד גדולה של לויקוציטים בשתן שמקורם בכלל לא מהשתן אלא מהנרתיק?

26/04/2021 | 13:39 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מעיין, ייתכן לגמרי המצב שתיארת. צריך להסתכל על התמונה הכללית (ייתכן שיהיו גם תאי דם אדומים, סוכר, חלבון). אם התרבית שלילית, מציע לנסות לנקות יותר טוב את השופכה ולעשות בדיקה חוזרת. בהצלחה, דר' בילגורי

26/04/2021 | 13:56 | מאת: מעיין

תודה רבה, אציין גם כי ביצעתי שתי תרביות ושתיהן יצאו שליליות, ובנוסף גם בדיקת std והופיע רק אוריאפלסמה פרבום . בנוסף לכך גם חווה גרד בפות מידי יום. לא סובלת מצריבה בשתן. יש לך רעיון אולי במה יכול להיות מדובר? תודה (:

26/04/2021 | 16:00 | מאת: מעיין

שכחתי לציין גם כי ביצעתי תרביות אשר יצאו תקינות לכן גם לא מודבר בוגינוזיס או פטריה וכו

28/04/2021 | 14:28 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

יכול להיות שמדובר בפטרייה, תרבית תקינה לא שוללת פטרייה.

01/05/2021 | 21:56 | מאת: מעיין

קיבלתי טיפולים מאוד חזקים לפטריה ועדיין נשארו התסמינים. הטיפולים שקיבלתי היו איטרנול שני כדורים בבוקר ושניים בערב , במשך שלושה ימים כאשר בין כל יום של טיפול יש מרווח של שלושה ימים. וקיבלתי גם טיפול בפלוקנול שלושה כדורים ביום במשך שלושה ימים, יום כן יום לא. אשמח לדעת איזה אופציות יש לגורם הבעיה. תודה

01/05/2021 | 22:00 | מאת: מעיין

מוסיפה גם כי נמצאו אצלו לויקוציטים בכמות גבוה מאוד בשתן אך ללא צריבה או בעיות, לכן השאלה. מתנצלת על החפירה זאת בעיה שיש לי כבר תקופה ולא מצליחה לקבל אבחון וטיפול ראוי. תודה (:

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון