הכתמות/דימום קל בין ווסתות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/04/2021 | 17:19 | מאת: מעיין

היי ד"ר, בת 43, 3 לידות תקינות, בריאה בדכ. לא נוטלת כדורים, למעט לקספרו (20 מ"ג) מזה חודשיים. ווסת סדירה, דימום קל מאד. בשנה האחרונה חווה פעם בכמה חודשים הכתמות בין ווסתות. בדיקת פאפ+HPV DNA מלפני שנה וחצי תקינה, וכל הבדיקות פאפ שעשיתי מגיל 30 תקנות. בדיקה גניקולוגית מלפני חודשיים ואולטרסטונד תקינים, הרופאה בדקה את הבלוטה- היתה תקינה. שאלתי מה יכול לגרום להכתמות אלה? האם שינויים הורמונליים הקשורים לפרי-מנפאוז? זה לא קורה מדי חודש, אבל אחת למספר חודשים... בתודה מראש.

20/04/2021 | 20:42 | מאת: ד"ר בני פיינר

יכולות להיות לכך סיבות שונות חלקן נובע ברחם עצמו וחלקן בצוואר הרחם. כשיש דימום / הכתמה דמית בין ווסתות מעל גיל 40 מומלץ ליטול דגימה מרירית הרחם לבדיקת מעבדה. ניתן לעשות זאת במרפאה (קרוי 'פיפל') או תחת הנחייה אופטית בפעולה המכונה הסטרוסקופיה. שתי הדרכים טובות.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון