RE: אחרי ניתוח להסרת ממצא ציסטי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/04/2021 | 21:18 | מאת: לימור

שלום ד"ר, אני שנה ו4 חודשים אחרי לידה וכבר בחדר לידה נאמר לי שיש לי מעין ציסטה בכניסה לנרתיק שכדאי לבדוק.. לאט לאט היא גדלה והלכתי לגינקולוגים ואורו גניקולוגים שונים שאמרו שמדובר או בסעיף שופכתי או בציסטה (גם ה mri העיד על אחד מהשניים). מדובר במבנה עגול וכדורי ממש בכניסה לנרתיק שהיה בלי שום תופעות או סימפטומים רק ששמתי לב שהוא משתנה הורמונלית לפני ביוץ - גדל ומתכווץ אחרי מחזור.. בכל הביקורים אצל הרופאים (כולל פעמיים אצל מי שניתח אותי) נאמר לי שזה לא מסוכן והחלטתי לנתח אך ורק בגלל הקטע האסטתי. עברתי ניתוח בתחילת השבוע שלאחריו המנתח אמר שהוא לא יודע מה זה ושהוא לא נתקל בדבר כזה ושזה יכול להיות מסוכן ושלח את זה לבדיקה דחופה בפתולוגיה.. כמובן שמאוד מאוד נלחצתי. הוא אומר שהוא הוציא ממצא פרה שופכתי בגודל של 7 ס"מ ושנמתין לתוצאות. כששוב חזרתי בפניו שזה גוש שהיה מושפע הורמונלית שממש יכולתי לזהות ביוץ איתו הוא אמר שאולי זה יכול להיות אנדומטריוזיס אבל הוא באמת לא יודע מה זה.. לפני חודש התחלתי לקחת גלולות ועוד הוא הרגיש לי קטן יותר שהתלבטתי אם לנתח בכלל... אני מאוד לחוצה.. מבינה שאין ברירה לחכות שבועיים או שלושה לתוצאות אבל מנסה להבין מה התפספס פה בין כל הרופאים והבדיקות.. (המנתח לא ככ מספק לי תשובות) איך יכול להיות שכולם אמרו שזה לא מסוכן ואין לחץ לנתח ופתאום המנתח (שהיה בין אלו שטענו שזה או סעיף או ציסטה) אומר שזה יכול להיות ממצא מסוכן? הניתוח עבר בהצלחה ואני מרגישה טוב אבל נורא מבוהלת.. יש לך אולי תובנות לתת לאור הכתוב? האם ממצא מסוג זה כאמור מושפע הורמונלית יכול בסופו של דבר להיות חס וחלילה מסוכן? עשיתי לפני הניתוח צילום חזה ובדיקות דם והכול תקין וגם הmri מלפני 11 חודשים היה בסדר והעיד על ציסטה או סעיף.. מה דעתך? אולי יש לך עוד קצת מידע לתת על הכתוב? אני ממש בחרדה! תודה!!

15/04/2021 | 10:46 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך בד"כ הציסטות האלו שפירות יש להמתין לתשובה פתולוגית רפואה שלמה

16/04/2021 | 12:44 | מאת: לימור

תודה רבה על המענה המהיר! עוד שאלה קטנה, במכתב שיחרור נכתב להמנע מים, בריכה ויחסי מין למשך 3 חודשים! אני מנסה לחשוב אם זה לא יותר מדי זמן? מדובר בניתוח שאומנם כלל הרבה תפרים אבל לא עירב את השופכה וכולו גניקולוגי.. אם אחרי לידה ותפרים יכולים לחזור לפעילות אחרי בערך 6 שבועות.. 3 חודשים (תפרים נמסים) זה לא הרבה?! אתה יכול לחשוב על משהו שיכול להצדיק את זה?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון