אוריאה פלסמה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/04/2021 | 14:21 | מאת: גלי

עשיתי בדיקה למחלות מין ויצאה חיובית רק לחיידק בשם urea plasma parvum. אני סובלת מגירודים כל יום בפות ולעיתים רחוקות בנרתיק, כבר במשך 4 חודשים, במהלך ה 4 חודשים היו שני שבועות נפרדים בהם חוויתי צריבה בשתן. התחיל כפטריה . האם יש קשר לחיידק הזה?

07/04/2021 | 19:50 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום גלי, יתכן קשר לאוריאופלסמה. למרותשדי נדיר. במקרה שלך בשל תלונות מתמידות בשתן ובפות הייתי שוקלת בחיוב טיפול בדוקסילין.

08/04/2021 | 14:43 | מאת: גלי

מציינת כי אני כבר לא סובלת מצריבה בשתן ופעם אחרונה שזה קרה זה היה לפני חודש וחצי / חודשיים. היה במשך שבוע ועבר לבד. בבדיקת שתן נמצאו ניטריטים ולויקוציטים ברמה גבוהה, אך ביצעתי 2 בדיקות שתן בהפרש של כמה ימים אחת מהשניה ובשתיהן הופיעו רק לויקוציטים. בדיקת השתן האחרונה בוצעה לאחר שהפסיקה הצריבה והופיעו רק לויקוציטים ברמה גבוהה. האם עדיין כדאי לשקול טיפול בדוקסילין?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון