רעלת הריון ולחץ דם גבוה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/04/2021 | 12:45 | מאת: שירה

שלום. בשעה טובה ילדתי לידה טבעית בשבוע 39.5 . אני אובחנתי עם רעלת הריון בשעת הלידה. לחצי דם מזמן הלידה ועד יומיים אחרי בלי טיפול היו בטווח 130/90- 160/105. (חלבון בשתן ותפקודי כבד מעט גבוהים) לא שוחררתי בשל לחצי דם. לאחר יומיים התחילו טיפול באוסמואדלט 30 מ"ג פעמיים ביום. שכן ניפרדיפין מאושר להנקה (אם כי הוא מקוטלג כlevel 2 ). עם התחלת הטיפול לחצי הדם התייצבו סביב 135/95-127/90. זמן נטילץ הכדור הוא ב 8:00 בבוקר ו 20:00 בערב. מה שמעניין שעשיתי מדידה ב 19:55 בזמן שריכוז החומר הפעיל הוא הנמוך ביותר ולחץ הדם היה 120/84. ולעומת זה 4 שעות לאחר כדור לחץ הדם נמדד 130/95 . האם זה רומז לנו על משהו ? (כל מדידה נלקחת פעמיים או 3 ליתר בטחון ) בנוסף אני צריכה לעשות חיסון 2 לקורונה. יש הסתייגות?

07/04/2021 | 19:56 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, יש להמשיך את הטיפול שקבלת ולעשות עקומת לחץ דם ממושכת, לא מחליטים או משנים טיפול על סמך ערך בודד. כמו כן אין מניעה מחיסון. מזל טוב!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון