ליכן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/04/2021 | 15:38 | מאת: שירה

היי, אני סובלת מגרד בפות כבר כמה חודשים טובים וביצעתי תרביות רבות שכולן יצאו תקינות וגם לפי בדיקות מרובות אצל הגניקולוג הכל נראה תקין, קראתי על מחלה שנקראת ליכן, הבנתי שיש לה כמה סוגים, רציתי לשאול אם זו מחלה שמתפתחת בשלבים? יכול להיות שכרגע אני רק סובלת מגרד אך בעתיד יופיעו גם תסמינים הנראים לעין? מציינת כי אני עם הדבר הזה כ3 חודשים בערך והגרד לא משמעותי במיוחד

03/04/2021 | 21:58 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שירה, אכן יש מספר סוגים של ליכן. ליכן יכולה להתפתח בשלבים. מציע לפנות לבדיקת רופא עריה או רופא עור ומין על מנת שתקבלי אבחון מדוייק. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון