פרוגילוטון בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/03/2021 | 17:04 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 49 ובגיל המעבר, לא קיבלתי מחזור כבר במשך 4 חודשים, והרופא נתן לי לבלוע פרוגילוטון במשך 21 יום, באם המחזור חוזר מתי מקבלים אותו לאחר בליעת הכדור? ובמידה ולא מקבלים מחזור, האם זה אומר שלא אוכל יותר להכנס להריון אף פעם? ולא אקבל מחזור אף פעם? או שאוכל לבדוק זאת בבדיקת דם? פשוט רוצה להיות בטוחה לגמרי כי הסיכוי שלי להכנס להריון נגמר סופית. אודה על תגובתכם המהירה.

02/04/2021 | 00:18 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מיכל, את אמורה לקבל מחזור החל מ 1-3 ימים לאחר הכדור האחרון. את אמורה לקבל מחזור ללא קשר לפוריות שלך, אם לא יהי דימום אז תפני לרופא הנשים שלך לבדיקה. כאשר לא תקבלי וסת שנה - אז כבר הסיכוי להריון יהיה אפסי, עד אז תשתמשי באמצעי מניעה אם את לא מעוניינת בהריון. בדיקת דם פחות עוזרת כאן. חג שמח, דר' בילגורי

03/04/2021 | 18:57 | מאת: מיכל

תודה על תגובתך, בדיקת דם לפרופיל הורמונלי לא עוזרת לתמונת מצב האם אני עדיין פוריה ויכולה להכנס להריון או לא? כמו כן את מתכוון שנה מהמחזור האחרון או מהדימום שיהיה לי כרגע לאחר נטילת הכדורים? תודה מראש.

03/04/2021 | 21:53 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

פרופיל הורמונלי יכול לרמז שהסיכויים להיכנ להריון הן נמוכים, אבל זה לא מאה אחוז. שנה מהמחזור האחרון לא כולל הדימום שיהיה לאחר נטילת הכדורים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון