נשים אינדוקרינולוגיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/03/2021 | 13:12 | מאת: אמונה

שלום אשמח לעזרתכם , סליחה על אורך הפוסט.אני במצוקה ...תודה מראש. מגיל 6 אני שמנה\ מלאה. ב4 השנים האחרונות עברתי 5 הריונות. 4 מתוכם עם אמצעי מניעה(קונדוםוגלולות) 3 הפלתי כתוצאה מגורם קרישיות ( הטרוזיגוטי עם המוטצאין מאוזן) פקדטור 5. טיפול באספירין 2 ההריונות הנוספים תודה לאל ילדים בריאים. לאחר הלידה השניה התחלתי לסבול מכאבי תופת בוסת,ארוכה , לא סדירה, דימום מועט ולא עכבי והשמנה מאוד מאוד קיצונית וקושי גדול לרדת במשקל. חולשה( תמיד הייתי פעילה) עייפות ונפיחות בפנים ובטן בצורה מאוד מסויימת( שלרוב מאפיינת את תקופת המחזור שלי) מצבי רוח משתנים,רגישות כואב וייצור חלב הרבה אחרי הפסקת הנקה, רגישות בחזה אפילו למגע הקל ביותר. לאחר הלידה שמתי התקן לא הורמונאלי מונה ליזה. בעת הסרתו רופאת הנשים ראתה 15 ו13 ציסטות מוגדול בכל שחלה( 3 מ"מ ו5 מ"מ) , בטענה שלרדת במשקל ואבחנה טרום שחלות פולציסטיות כתוצאה מהמשקל.( נרכש, לא היו לפני) בלידה הראשונה תוך כדי ההריון גם ראו ציסטות עם גופיף צהוב והכל הלך בלידה. אשמח לאבחנה שונה, אם נצא מנקודת הנחה כי ההשמנה הינה תוצאה ולא גורם. מה עוד יכול לגרום למצב הזה?אילו בדיקות עליי לעשות כדי להבין מה קורה עם הגוף שלי?

20/03/2021 | 09:37 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג לגבי עודף משקל , לבדיקה ובירור בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון