פרוסקופיה ולטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/10/2007 | 14:14 | מאת: שלי

לד"ר שלום רב בת 26 סובלת מהפלות חוזרות בגיל הריון מוקדם מאוד. לי יש בעייה הורמונלית: הורמונים זכריים מעל הנורמה. חוץ מזה כל השאר תקין, לבעל יש זרע לא תקין. בעקבות צילום רחם הרופא מציע לעשות היסטרוסקופיה ( יש מדגמים חשודים ברחם) ולטענתו אם עושים הרדמה מלאה אז לעשות גם לטרופרוסקופיה. 1. האם לאור ההפלות יש צורך גם בלטרו פרוסקופיה? 2. האם מדגמים אלו מפריעים להשרשת העובר? מה דעתך? תודה מראש גירסא להדפסהשלח לחברים

09/10/2007 | 15:12 | מאת: ד"ר שמואל אנדרמן

יש לך מספיק סיבות ( בעיה הורמונלית שלך וזרע הבעל לא תקין ) לבירור ההפלות המוקדמות. לא נראה לי שיש כאן מקום ללפרוסקופיה " רק בגלל ההרדמה הכללית. יש לזכור שזו פעולה פולשנית עם סיכונים ( אמנם זניחים ) וסיבוכים אפשריים. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון