הרפס בנתריק ומה עושים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/02/2021 | 15:30 | מאת: מאי

לפני כחודש וחצי היה לי הרפס בפנים טופל ועבר לפני כמה ימים החלו כאבים ופצעים קטנים אך לצערי הרופא נשים טען שלא רואה כלום והכל תקין. לאחר יום התגלה לי דלקת בשתן והפצעים רק גדלו ונוספו עוד ואני סובלת מכאבים עזים! גם בשפתיים החיצוניות גם בפנימיות וגם חיצוני ככה למעלה ובנוסף בלוטות הלימפה מוגדלות כאשר הלכתי שוב הוא אמר שזה הרפס ונתן לי זובירקס 800 ולקחת 2 כדורים יחד פעם ביום. עכשיו מה עושים מפה? האם נדבקתי מבן זוגי בוודאות או שזה יכול להיות מחום ולחץ?אני לא מקיימת יחסים מלאים ובן זוגי טוען לא היב לו הרפס והוא לא מרגיש משהו שונה.. אני גם לא סבלתי בחיי מהאפס רק בתקופה האחרונה.. לחוצה מה עושים מפה? איך אשמר שלא יתפרץ שוב? האם בן זוגי צריך לעשות בדיקות כלשהן?

12/02/2021 | 22:31 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום מאי, הרפס הוא נגיף עם שכיחות גבוהה של נשאות באוכלוסיה. הזנים שלו תוקפים, בין היתר, את ריריות הפה ואברי המין. ניתן להדבק בו בנשיקה, מין אוראלי (גם אם לבן הזוג אין פצע ניראה לעין באותה העת) ובחיכוך\חדירה. הטיפול הינו 400 מג ולציקלוביר , 3-4 פעמים ביום. ניתן גם למרוח על הפצעים חומר להרגעה כמו גל עזרקאין . אם יש כאבים עזים או קושי במתן שתן יש לפנות לבדיקה רפואית. לרוב ההתקף הראשון הוא הכי גרוע ולא יהיו התקפים נוספים בעתיד, ואם יהיו אז צפויים להיות חלשים יותר. ההתבקה בהחלט תתכן מבן זוג, גם אם לא רואים אצלו פצעים, כמו כן תיאורטית יתכן שהיית נשאית וכעת יש התפרצות של נשאות ישנה. מקווה שההתקף יחלוף בהקדם!

12/02/2021 | 22:38 | מאת: מאי

תודה רבה, כעת יש דרך להתמגן לפעמיים הבאות? או שבן זוגי צריך להיבדק גם?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון