התקן תוך רחמי ואיחור במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/02/2021 | 15:17 | מאת: סיון

שלום יש לי התקן תוך ריחמי נחושת ללא הורמונים כשנה . בדרך כלל מקבלת מחזור באופן סדיר ב26 לחודש, המחזור מאחר כבר כמה ימים . ב15 לחודש היה לי דימום קטן בניגוב ונעלם ובאמצע החודש סבלתי מאוד מבחילות(שאני סובלת גם לפני מחזור אז לא יודעת אם לקשר להריון). עשיתי 2 בדיקות הריון בבית . ויצאו שלילי . השאלה שלי אם מדובר בהריון עם התקן האם בדיקה ביתית יכולה לגלות אותו ? וכמה זה מסוכן אם אני בהריון עם התקן , אין לי ילדים אני לפני חתונה חודש הבא ובמידה ויש הריון אני אשאיר אותו כמובן אבל חוששת כי קראתי על הריון חוץ ריחמי .

01/02/2021 | 21:17 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום סיון, התקן נחושת לא משפיע על הציר ההורמונלי שלך ואין לו קשר לאיחור במחזור. יש שיבושים במחזור לכל אישה ובכל גיל, עם או בלי התקן. אם הבדיקה הריון שלילית אז את לא בהריון. אם את חוששת שהבדיקה לא תקינה, תקני עוד סטיק שתן לבדיקת הריון. אם יש הריון, תפני לרופא והוא יסביר לך את האפשרויות (סיכוי קלוש שאת בהריון). בהצלחה, דר' בילגורי

04/02/2021 | 11:41 | מאת: סיון

היי תודה רבה על המענה עשיתי עוד בדיקה ביתית וגם בדיקת דם והכל שלילי אין הריון אך טרם קיבלתי מחזור .

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון