פרופיל הורמנאלי בת 36

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/01/2021 | 23:50 | מאת: רונית

שלום עשיתי אתמול בדיקת פ.הורמנאלי יום 3 למחזור ויצא fsh 7.6 ואסטרודיל 148 שנה שעברה ה fsh היה 5.9 . אני יודעת שמגיל 35 חלה ירידה בפוריות, האם עליי לדאוג? אני ללא ילדים עשיתי חודש שעבר בדיקת amh שיצא 4 אבל היו לי אז 2 ציסטות, אולי העלה את התוצאה? גם זו הייתה מעבדה ישנה...קצת מודאגת לגבי האמינות של התוצאה...אז אשמח לדעת מה כדאי לעשות...תודה מראש

01/02/2021 | 20:59 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום רונית, על פניו התוצאות שקיבלת בכל הבדיקות הן טובות. בכל אופן בגיל 36 אם אינך מתכננת להרות ב1-2 שנים הקרובות, אמליץ לבצע שימור פריון סוציאלי (הקפאת ביציות בתשלום). מציע לפנות לרופא הנשים למעקב אחר הציסטות. בברכה, דר' בילגורי

01/02/2021 | 21:53 | מאת: רונית

תודה על המענה עשיתי שימור פוריות

01/02/2021 | 21:55 | מאת: רונית

האם אפשר לעקוב אחר הציסטות במכון בריאות האשה אצל טכנאית או רק אצל רופא?

02/02/2021 | 21:13 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

טכנאית יכולה לעשות את האולטרה סאונד. רופא אמור לראות את התוצאות ולהיות אחראי לתדירות בדיקות המעקב. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון