אנטיביוטיקה ויובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/01/2021 | 10:22 | מאת: רינה

שלום!! אני נוטלת מינולט, ולקחתי אניטיביוטיקה 10 ימים מוקסיפן ולאחר מכן אוגמנטין, היום אני שבוע ויום אחרי האנטיביוטיקה, ויש לי יובש נוראי בנרתיק, אין הפרשות כמעט יש קשר? מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? תודה רבה

26/01/2021 | 10:11 | מאת: ד"ר בני פיינר

הקשר בין נטילת אנטיביוטיקה ליובש בנרתיק פחות מוכר. מנגד דווקא שימוש בגלולות במינון נמוך כגון מינולט לבין יובש מוכר יותר. כפתרון ביניים ניתן להשתמש בג'ל סיכה על בסיס מים (כגון K-Y jelly) בעת יחסי מין. במידה שהבעייה נמשכת כדאי לשקול החלפת אמצעי מניעה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון