שאלה על נרתיק האישה וריצפת האגן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/01/2021 | 21:55 | מאת: אנונימית

האם קיים קשר בין שרירי ריצפת האגן/תדירות קיום יחסי מין/גיל האישה, לבין, בועות אוויר שמצטברות בנרתיק האישה בזמן קיום יחסי מין? האם קיים פתרון כלשהו לתופעה? (ראיתי שיש אפילו ניתוחים להיצרות הנרתיק שיכולים למנוע את זה, עד כדי כך זה נחשב לבעיה רפואית שיש לזה ניתוח?). פרטים שיכולים להיות רלוונטיים: גיל 31,בריאה, מבצעת בדיקות גניקולוגיות והכל בסדר. היו בעבר פטריות בנרתיק וטופלו, הרחם תקין, וסת תקינה, אין בריחות שתן או תופעות חריגות אחרות.. לכן אני תוהה מה הסיבה שיש את זה ומה הרפואה חושבת על זה?

26/01/2021 | 09:51 | מאת: ד"ר בני פיינר

זו בעייה מוכרת וטורדנית. המנגנון אינו ברור לחלוטין וגם אין לכך פתרון חד משמעי. לא הייתי ממהר לניתוח בפרט כשאין באמת הוכחה כי ניתוח עשוי לפתור את הבעייה, באלו שיעורי הצלחה ובאלו סיכונים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון