דימום בעקבות לקיחת גלולות זמן ממושך

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/01/2021 | 10:33 | מאת: יערה

שלום, לקחתי גלולות 14 שנים ברצף והפסקתי לפני כשבועיים. חוויתי דימום קל כשבוע לאחר סיום המחזור לאחר פעילות גופנית. הדימום הפסיק באותו יום. כמה ימים לאחר מכן זה קרה שוב, לאחר פעילות גופנית והפעם זו הייתה הפרשה מרובה מאוד צמיגית (רירית הרחם?). בזמן לקיחת הגלולות הייתי חווה דימום שהיה נמשך מספר שעות בלבד לאחר אורגזמה. האם התופעה נורמלית? בשנה האחרונה עשיתי בדיקה וגינלית, בדיקת פאפ שיצאה תקינה וגם פולפוסקופיה תקינה. תודה מראש.

17/01/2021 | 09:30 | מאת: ד"ר נילי רז

דימום לא סדיר סביב שינוי הורמונלי שקשור בגלולות הוא סביר. אם זה ימשיך מעל חודש נוסף אז יש להבדק שוב. בכל מקרה נדרשת בדיקה שנתית. דימומים אחרי יחסי מין מצריכים קולפוסקופיה , אם ביצעת זה מצויין.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון