סיום המחזור או הפסקה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/01/2021 | 07:55 | מאת: אתי

שלום אני כמעט בת 50 מזה שלושה חודשים לא קיבלתי מחזור יש לי גליי חום קיצוניים במיוחד לילות ללא שינה פניתי לרופא נשים נתן לי כדורים לחמישה ימים אמר שבין היום החמישי ליום השמיני אקבל את המחזור במידה ולא זה אומר שנגמר לי המחזור אכן לא קיבלתי אבל יש לי את כל הסימנים כמו לפניי מחזור כאביי בטן חוסר סובלנות עצבנית אני לא יכולה שבעלי יניח את היד עליי זה מוציא אותי מדעתי יש ביננו ויכוחים ומתחים סביב הנושא ובעיקר אין לי סבלנות לשמוע אף אחד והגליי חחם מטריפים אותי הבטן תפסה צורה מוזרה בקיצור קשה להיות אישה עם מחזור ובלי מחזור אני פוחדת לקחת הורמונים בגלל שעברתי הפריות מבחנה ותמיד יש לי ציסטות בשחלות עברתי 6לפרסקופיות אני לוקחת כדור טבעי לגליי החום אשמח לקבל את עזרתכם דבר נוסף ברשותך מה הקטע להגיע לרופא נשים והוא לא בודק בגלל הקורונה האם נכון לעשות זאת ? נראה כאילו כולם עלו על הגל ומאשימים את הקורונה שנים לא עשו לי פאפ אשמח לתשובות יום מקסים

17/01/2021 | 09:24 | מאת: ד"ר רז נילי

שלום אתי, התלונות שאת מציינת מצריכות בדיקה וטיפול. לאחר מכן יותאם לך הטיפול האופטימלי עבורך, בין אם לנסות אפשרות צמחית כמו קוהוש שחור או הורמונלית (כמובן בהתאמה לרקע שלך, מינון נמוך ואפקטיבי). הטיפול לרוב משפר את התלונות תול ימים ואיכות החיים משתבחת משמעותית.אין שום סיבה לסבול. כמו כן רופאות ורופאים רבים בודקים מטופלות גם בימי קורונה. כשאני בודקת נשים בבית החולים או במרפאה אני מקפידה כמובן על כללי הבטיחות לפי משרד הבריאות (מסכה, חדר חדר מאורר וכו'). יש לבצע פאפ כל 3 שנים ויש להבדק גופנית כל שנה (גינקולוג/ית ושד). לכן ממליצה לך לפנות לרופאה/רופא שכן בודקים נשים בעת הנכחית. בהצלחה!

17/01/2021 | 09:27 | מאת: ד"ר נילי רז

אנא ראי תשובתי מצ"ב

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון