פספסתי 2 גלולות וקיבלתי מחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/01/2021 | 17:56 | מאת: עדי

שלום, אני נוטלת גלולות יאז פלוס כבר כמה חודשים. החודש בשבוע ה3 לגלולות שכחתי לקחת 2 ברצף וקיבלתי מחזור. האם להמשיך ליטול את הגלולות כרגיל או לדלג ולקחת את הגלולות האחרונות הלבנות שאני נוטלת בעת מחזור? או להתחיל חפיסה חדשה ? על החבילה כתוב אם פספסתי להמשיך עד לגלולה של יום א' ומשם להתחיל חפיסה חדשה. לא ברור לי מה נכון לעשות. תודה

09/01/2021 | 19:24 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום עדי, ממליץ להפסיק את החפיסה ולהתחיל חפיסה חדשה בעוד 3-4 ימים. אם קיימת יחסים ב72 שעות האחרונות אז תקחי פרימולוטנור. כעת ובשבוע הראשון לחפיסה החדשה את לא מוגנת, תשתמשי בקונדום בנוסף לגלולות בזמן זה. תשתדלי להתמיד על נטילה קבועה. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון